PROJECT INFORMATION

Project:
Chocolate Factory Apartments

Status:
Design Concept & DA

Brief:
87 residential apartments
Mechanical underground parking

Site:
Stanmore,
NSW

CREDITS

Principal in Charge:
Richard Huxley

Design Principal:
Richard Huxley


DESIGN STATEMENT

This project in the inner west involved the conversion of an exciting factory into a residential and retail complex complete with mechanical parking. The design conceived such that the building's adaptive reuse as a residential building is a positive change in the urban and pedestrian environment.

A distinctive skyline addition, an activated streetscape and juliette balconies were part of the positive celebration of the re-adaptive use. Two large courtyards were carved out of the existing floor plates acting as lungs bringing fresh air and daylight into the deep plan.